USLUGE      EDUKACIJA      CENOVNIK      O NAMA      KONTAKT

Maderoterapija


Maderoterapija (terapija drvetom) je tehnika masaže koja potiče iz
Kolumbije i koja se zasniva na korišćenju anatomski izrađenih elemenata od drveta što čini terapiju 100% prirodnom bez alergijskih reakcija na koži. Ova terapija predstavlja znatno kvalitetniji vid masaže i namenjena je osoba sa disproporcionalnim, lokalizovanim masnim naslagama, viškom vode, toksinima u potkožnom tkivu, borama i celulitom.

Ovom metodom stimuliše se i popravlja ravnoteža energije, smanjuje stres i oslobađaju mišići i zglobovi od bolova. Sve ove blagodeti maderoterapije su uslovile proširivanje primene i u estetske svrhe. Može se koristiti za dobijanje čvrstine tela, zategnutosti kože, za smanjivanje i lokalizaciju broja masnih ćelija, bora na licu i drugim delovima tela, izbacivanje toksina, viška vode i celulita.

Maderoterapija se upotrebljava sa ciljem da reafirmiše i oblikuje figuru.
Prednost korišćenja specijalno oblikovanih drvenih elemenata je omogućavanje intenzivnog pritiska na fibrozni celulit i otklanjanje masnih naslaga zajedno sa ostalim toksinima i viškom vode.

Tehnika podrazumeva seriju pokreta koji se ponavljaju koristeći preko deset različitih drvenih elemenata. Primenjujući ove elemente na kožu, mišiće, masne naslage, bore i celulit, stimulišemo limfni sistem tela i time ga oslobađamo od nagomilanih toksina. Ovo oslobađanje od toksina podstiče metabolizam na sagorevanje masti. Takođe, razbijaju se džepovi upornog celulita, smanjuju se nabubrenja na koži i omogućava se ravnanje i zatezanje kože. Instrumenti koji se koriste u maderoterapiji, dizajnirani su tako da se prilagođavaju različitim delovima tela. Napravljeni su od drveta, jer ovaj materijal je jedan od pet elemenata prirode i već dugo se koristi u mnogim kulturama, gde takođe postoji proizvodnja drvenih elemenata.

100% Prirodna

100% Neinvanzivna

100% Nema kontraindikacije


Maderoterapija

Trajanje terapije i efekti

Svaka terapija traje oko 30- 60 minuta, a promene možete da vidite već posle trećeg tretmana, iako se preporučuje pun ciklus od 10-20 tretmana za zadovoljavajuće rezultate. Tretman maderoterapije počinje sa masažom, koja vam omogućava da pripremite kožu i uklonite akumulirane masnoće. Zatim terapeut primenjuje eterična ulja sa ciljanim dejstvima i konačno, kreće masaža sa drvenim priborom.

Drvene alatke koje se koriste u maderoterapiji potpuno neiznvanzivno stimulišu svaki deo vašeg tela, a da pri tom ne izazivaju povrede tkiva. Ovaj postupak ne samo da eliminiše celulit već pomaže relaksaciji.

Maderoterapija se preporučuje za:
Opuštanje tela i uma
Stimulaciju limfnog sistema
Eliminaciju toksina
Ubrzanje metabolizma
Razbijanje celulita
Sagorevanje masti
Tonus i zatezanje
Redukciju obima



MADEROTERAPIJA TELA

Primenjuje se u estetske svrhe, za smanjivanje gojaznosti i oblikovanje figure. Može se koristiti za opuštanje pacijenata i smanjivanje nivoa stresa, kao i za lečenje kontraktura izazvanih lošim držanjem ili smanjenom fizičkom aktivnošću. Oslobađa od nelagodnosti i poremećenim mišićima i zglobovima


ANTICELULIT MADEROTERAPIJA

Cilj ove aplikacije je eliminacija toksina koji se skupljaju u različitim delovima tela kao što su kukovi, noge, bedra ili stomak. Ova vrsta masaže aktivira mikrocirkulaciju u tretiranoj oblasti, a takođe eliminiše zadržavanje vode, masti i ostalih štetnih ćelija u tretiranim delovima tela. Takođe se koristi za oblikovanje i učvršćivanje zadnjice.

Masažom dopiremo duboko unutar kože čime se aktiviraju ćelije iznutra. Zbog toga terapija je posebno efektivna za:

Oblikovanje struka
Eliminaciju sedalnog dela na bokovima
Definisanje nogu
Zatezanje butina i nogu
Smanjenje obima struka
Definisanje ruku

Ključ uspeha i popularnosti maderoterapije leži u njenoj sposobnosti da izbaci toksine iz organizma. Poznato je da je ljudsko telo puno takozvanog metaboličkog otpada koji se akumulira zbog nezdrave ishrane, kozmetičkih preparata i uticaja iz okruženja. Telo reaguje na ove toksine tako što stvara više limfe oko ćelija nastojeći da ih suzbije. Usled povećane tečnosti telo izgleda naduveno i celulit je vidljiv. Počinjete da izgledate starije, teže i nezdravije nego što zaista jeste. Sa starenjem organizma ovaj problem postaje i ozbiljniji. Čak i kada počnemo da se hranimo zdravo i redovno vežbamo, ne možemo tako lako da sredimo sve delove tela. Uvek ostaju neke kritične regije koje zahtevaju dodatni tretman i napor. To su najčešće butine, kukovi, zadnjica i stomak. Kada se oslobodite toksina, telo će prestati da proizvodi velike količine limfe, izgledaćete mršavije i koža će vam biti čvršća i zategnutija.